Ranjau Kehidupan PDF Books

Download Ranjau Kehidupan PDF books. Access full book title Ranjau Kehidupan by Salmi Mesra, the book also available in format PDF, EPUB, and Mobi Format, to read online books or download Ranjau Kehidupan full books, Click Get Books for free access, and save it on your Kindle device, PC, phones or tablets.

Ranjau Kehidupan

Ranjau Kehidupan
Author: Salmi Mesra
Publisher:
ISBN:
Size: 65.17 MB
Format: PDF, Mobi
View: 3486
Get Books


Ranjau kehidupan
Language: ms
Pages: 61
Authors: Salmi Mesra
Categories: Malay poetry
Type: BOOK - Published: 2007 - Publisher:
Books about Ranjau kehidupan
Meniti ranjau kehidupan
Language: ms
Pages: 82
Authors: Mohd. Ismail Sarbini
Categories: Malay fiction
Type: BOOK - Published: 1988 - Publisher:
Books about Meniti ranjau kehidupan
Ranjau kehidupan
Language: ms
Pages: 26
Authors: Esa Awang
Categories: Malay fiction
Type: BOOK - Published: 1993 - Publisher:
Books about Ranjau kehidupan
Endless Happiness
Language: id
Pages: 184
Authors: Rica Irman Dhiyanty
Categories: Self-Help
Type: BOOK - Published: 2017-10-16 - Publisher: Gramedia Pustaka Utama
Kebahagiaan terletak di setiap sudut kehidupan. Namun, banyak ranjau-ranjau yang mengintai dan siap menjebak Anda di sepanjang perjalanan hidup. Diperlukan kapasitas diri yang mumpuni untuk bertahan dari gempuran ranjau yang muncul silih berganti. Kapasitas diri akan menentukan pola pikir dan cara Anda mengambil keputusan. Melalui buku ini, Anda akan dibimbing untuk mewaspadai ranjau kehidupan dan melangkah menuju hamparan rumput hijau kebahagiaan.
Asam Pedas Untuk Dia
Language: en
Pages: 523
Authors: Nureen Mirza
Categories: Fiction
Type: BOOK - Published: 2012 - Publisher: Alaf 21
AKU AININ SOFIYA, hanya seorang pembantu rumah separuh masa. Tugasku bukan setakat mengemas rumah, malah urusan dapur diserahkan kepadaku. Buat pertama kalinya, asam pedasku mendapat pujian. Dalam diam, aku diintai oleh salah seorang anak majikanku, Ahmad Ziyad. Rupa-rupanya, asam pedasku menjadi kegemarannya. Namun tidak kusangka, dia ingin melamarku, hanya kerana ingin membantuku dari segi kewangan. Aku bukan mata duitan! Aku hanya bekerja di rumahnya dengan hasil usahaku sendiri. Setelah berfikir panjang, aku menerima lamarannya, tetapi dia meletakkan syarat. Perkahwinan ini harus dirahsiakan daripada pengetahuan keluarga dan teman wanitanya. Aku juga tidak dibenarkan hamil. Malah, aku tidak dimaafkan jika perkara itu berlaku. Sampai bila aku harus berlakon dan menyorok statusku? Jiwaku terseksa menjadi isteri rahsianya walaupun halal di sisi agama. Ziyad seolah-olah tidak memahami perasaanku. Hidupku terseksa dengan permainannya sehingga takdir menentukan aku hamil anaknya!
7 Warna Cinta
Language: en
Pages: 534
Authors: Fida Rohani
Categories: Fiction
Type: BOOK - Published: 101-01-01 - Publisher: Alaf 21
Cinta yang Kamilia lalui jauh berbeza dengan apa yang diimpikan. Dia diuji dengan derita dan kekecewaan. Hatinya menangis tidak berlagu bila Dani menghilang tanpa kata dan janji. Kerana kecewa, dia serik untuk bercinta lagi. Namun demi kasihkan ibunya, Kamilia rela menjadi isteri Zamri. Dia cuba membuka pintu cinta seluas-luasnya. Tapi, lelaki itu terlalu cemburu atas alasan kerana sayang. Dia rimas bila hidupnya bagai remote control. Akhirnya, mereka berpisah.
Detik Terindah
Language: en
Pages:
Authors: Damya Hanna
Categories: Fiction
Type: BOOK - Published: 101-01-01 - Publisher: Alaf 21
ALYA gelisah. Sejak tadi dia mencari kotak parkir kosong namun, masih belum ditemui. Rasanya, sudah tiga kali keretanya berkeliaran di sekitar jalan raya berhampiran dengan kawasan komersial yang terdiri daripada bangunan lima tingkat itu, tetapi pencariannya hampa. “Alamak, janganlah aku terlambat!” Dia tiba-tiba membebel sambil mengerling jam tangan. Dia mendapati jarum hampir menuju ke angka 9.00 pagi. Lagi sepuluh minit temu janjinya akan berlangsung. Dia terus jadi gelisah bila memikirkan yang dia akan kelewatan. Tak pasal-pasal dia dicop sebagai orang yang tidak menepati masa. Padahal selama ini dia begitu pantang dengan orang begitu. Namun, dia bukan sengaja mahu bertemu klien dalam keadaan yang lewat dan tergesa-gesa.
Meniti ranjau kehidupan
Language: ms
Pages: 82
Authors: Mohd. Ismail Sarbini Mohd
Categories: Malay fiction
Type: BOOK - Published: 1988 - Publisher:
Books about Meniti ranjau kehidupan
Ranjau kehidupan
Language: ms
Pages: 50
Authors: Mohammed Saffri Abdul Manaf, Asmah Sulaiman, Singapore. MediaCorp Radio. Warna 94.2 FM.
Categories: Radio plays, Malay
Type: BOOK - Published: 2002 - Publisher:
Books about Ranjau kehidupan
Ranjau berduri dalam kehidupan rumah tangga
Language: ms
Pages: 179
Authors: Salmah Muhammad
Categories: Interpersonal conflict
Type: BOOK - Published: 2013 - Publisher:
Books about Ranjau berduri dalam kehidupan rumah tangga